 Rýže patří mezi oblíbené přílohy, bez kterých se čínská kuchyně rozhodně neobejde. Proč o rýži mluvíme v množném čísle? Odpověď je jednoduchá – asijská kuchyně se totiž vyznačuje mnoha způsoby zpracování této oblíbené pochutiny. Máte-li chuť na něco lehkého, netučného a dobrého, kuřecí smažená rýže je dobrá volba. Recept je rychlý a jednoduchý, zvládne jej i začátečník a nepohrdne jím ani zkušený kuchařský mistr. Zkuste a uvidíte, určitě budete s receptem spokojeni stejně tak, jako my.
Rýže patří mezi oblíbené přílohy, bez kterých se čínská kuchyně rozhodně neobejde. Proč o rýži mluvíme v množném čísle? Odpověď je jednoduchá – asijská kuchyně se totiž vyznačuje mnoha způsoby zpracování této oblíbené pochutiny. Máte-li chuť na něco lehkého, netučného a dobrého, kuřecí smažená rýže je dobrá volba. Recept je rychlý a jednoduchý, zvládne jej i začátečník a nepohrdne jím ani zkušený kuchařský mistr. Zkuste a uvidíte, určitě budete s receptem spokojeni stejně tak, jako my.
Čínská kuřecí rýže je vhodná jako příloha k masu, ale protože malé kousky masa obsahuje, můžete si ji vychutnat zvlášť, anebo podávat s vařenou či smaženou zeleninou. 
Ingredience: 
1 vejce 
1 lžíce vody 
1 lžíce másla 
1 polévková lžíce rostlinného oleje 
1 nadrobno nakrájená cibule 
2 sáčky vařené bílé rýže (zchladlé) 
2 lžíce sójové omáčky 
1 lžička mletého černého pepře 
150 g nadrobno nakrájeného vařeného kuřecího masa
Postup přípravy: 
V misce smícháme vejce s vodou. Mezitím necháme na pánvi na středně mírném ohni rozpustit máslo. Přidáme vejce a necháme je být 1 až 2 minuty. Poté vyjmeme z pánve a nakrájejte na kousky (přibližně 1 cm). Do stejné pánve přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme doměkka. Přidáme rýži, sójovou omáčku, pepř, nakrájené kuřecí maso a dobře promícháme. Smažíme a mícháme po dobu pěti minut. Nakonec do směsi vložíme vejce. Podle chuti můžeme přidat i zeleninu (hrášek, kukuřice, brokolice, pórek na ozdobu). 
Kuřecí smažená rýže se podává teplá. Dobrou chuť!




 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							