 Jestliže jste si po přečtení názvu jídla začali dělat chutě na kuře na paprice s hojností smetany, tak si je bude muset nechat zajít. Ona totiž čínská kuchyně, dnes bude řeč o sečuánské, je mnohem zdravější, než na jakou jsme zvyklí u nás. To však neznamená, že je o to méně chutnější. Právě naopak. Zkuste si s námi dnes uvařit čínské kuře na paprice, které je velice chutné, i když jinak, než to, na které jsme odmalička zvyklí v našich krajích... Trocha netradičních ingrediencí dokáže zázraky, a věřte, nebo ne, až tento recept vyzkoušíte, možná si jej zamilujete ještě víc, než kuře se smetanovou omáčkou.
Jestliže jste si po přečtení názvu jídla začali dělat chutě na kuře na paprice s hojností smetany, tak si je bude muset nechat zajít. Ona totiž čínská kuchyně, dnes bude řeč o sečuánské, je mnohem zdravější, než na jakou jsme zvyklí u nás. To však neznamená, že je o to méně chutnější. Právě naopak. Zkuste si s námi dnes uvařit čínské kuře na paprice, které je velice chutné, i když jinak, než to, na které jsme odmalička zvyklí v našich krajích... Trocha netradičních ingrediencí dokáže zázraky, a věřte, nebo ne, až tento recept vyzkoušíte, možná si jej zamilujete ještě víc, než kuře se smetanovou omáčkou.
Sice se o Číňanech s nadsázkou říká, že si pochutnají na všem co má čtyři nohy a není to stůl, co létá a není to letadlo a co plave a není to loď, ale kuře, které si dnes uděláme, je to, co vám třeba běhá po dvoře a paprika – kapie, vám roste na zahradě (nebo obé koupíme v obchodě). I ostatní potřebné ingredience jsou u nás běžně k dostání. A tolik oblíbená sojová omáčka (výrobek ze soji, zajímavé slané chuti) dnes už nechybí snad v žádné domácnosti. 
Ingredience: 
150 g kuřecího masa
1 bílek
půl lžičky solamylu rozmíchaného v půl lžičce vody
1 střední cibule
2-3 kapie
olej na opékání
mleté chilli koření
Omáčka: 
1 lžíce sójové omáčky
trocha soli
trocha cukru
1/2 lžičky solamylu
1/2 lžičky vody
Postup přípravy: 
Maso nakrájíme na kostky a promícháme se směsí kterou připravíme z 1 bílku, 1/2 lžičky solamylu a 1/2 lžičky vody. Necháme 1/2 hodiny stát. Papriky zbavíme jadérek, nakrájíme na kostky a opečeme na rozpáleném oleji do poloměkka (2-3 min.). Pak je vyjmeme a vložíme na misku, na níž budeme jídlo podávat. Na pánvi prudce rozpálíme lžíci oleje. Zmírníme oheň, nasypeme maso, opékáme jej, dokud rovnoměrně nezhnědne a hotové přidáme k paprikám. 
Přílohu podle chuti a na pití dle libosti - čaj, pivo, co jen hrdlo ráčí...

 
 

 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							